Ting å tenke på før du anskaffer deg hund

Det å gå til anskaffelse av en ny firbent venn er en stor avgjørelse å ta. Dette er ikke som en bil som du kan selge når du blir lei av den, men tvert imot et nytt familimedlem som kommer til å være tett på deg i mange år fremover. Av den grunn er det viktig at du har beina godt plantet på jorden og ikke tenker med hjertet, men med fornuften når du skal bestemme deg om dette er den rette tingen å gjøre sett ut fra et langsiktig perspektiv. I denne artikkelen skal vi prøve å gi deg noen gode råd om hva du bør tenke på før du inviterer det nye medlemmet hjem til deg selv for et langt opphold.

Låne penger til å kjøpe hund

Å ha en hund er alt annet enn billig. Hvis du har bestemt deg for å kjøpe en hund av ren rase snakker vi her om tusenvis av kroner for en valp. I tillegg komer utgifter til fôr, behandlinger hos veterinær, vaksinasjoner, medisiner, forsikring, opphold på kennel, stell av pelsen og utgifter til kursing, Ja, listen er lengre enn lang.

Et alternativ for å finansiere selve kjøpet av hund samt det du umiddelbart trenger av utstyr når du får den hjem er å ta opp et lån på dagen som kan hjelpe deg i starten. Hvis du gjør dette er det viktig å huske på at lånet skal betales tilbake så raskt som mulig for å unngå ekstragebyrer, osv. Du kan budsjettere med at hunden kommer til å koste deg mellom 1000 – 2000 kroner pr. måned.

Å vite hva du går til

Hvert eneste år avlives og omplasseres helt raske og friske hunder fordi eierne ikke vil ha hunden lenger eller ikke er i stand til å ta vare på den på en forsvarlig måte. Det er enkelt å bare gå ut å anskaffe seg en hund eller overraske den lille med en søt valp.

Noe annet er å ta godt vare på hunden hver eneste dag og sørge for at den har alt det den trenger og ikke minst massevis av kjærlighet, oppmerksomhet og mosjon.

Det kan derfor være en god ide å omgås andre hunder en stund før du tar steget fullt ut og går til anskaffelse av din egen. På den måten vil du få en følelse av hvordan det egentlig vil være å ha hund og hva som kreves av deg som hundeeier.

Hunder er tidkrevende

Hunder er flokkdyr, det betyr deg og din familie og ønsker å være sammen med deg/dere så mye som mulig. Tenk over om du virkelig har tid til hunden og gi den så mye omsorg og oppmerksomhet som kreves. Hunden kan med litt trening enkelt tilbringe seks til åtte timer i ensomhet om dagen mens du er på jobb eller skole.

Men når du kommer hjem bør du tilbringe så mye tid som mulig med den og sørge for at den får rikelig med mosjon. Derfor er det også viktig å tenke nøye over hvilken hunderase du vil ha, ettersom noen raser krever mye mer aktivitet enn andre.