Bli hundelufter i voksen alder

Som godt voksen bor du kanskje i en leilighet der du ikke kan ha hund, eller kanskje du vil ha frihet til å reise rundt i verden som pensjonist. Kanskje ønsker du heller ikke å kjøpe en hund, ettersom du vet at hunden kan leve i tjue år, og du selv begynner å bli opp i årene. En hund krever mye arbeid, og det er ikke sikkert du har helse eller økonomi til å gi hunden alt den trenger. Men samtidig er du kanskje glad i hunder og vil gjerne være sammen med dyr. Hvordan kan du løse dette problemet?

Bli frivillig

Du kan for eksempel bli frivillig og hjelpe til på et omplasseringshjem eller en kennel når du har tid. Da her du samtidig tid til å reise rundt i verden. Sjekk gjerne https://heisenior.no/ for å se om de har gode tilbud på billetter eller andre ting du trenger. For nettsiden https://heisenior.no/ samler rabatter for deg som er 55+. I tillegg er det helt gratis å bli medlem på heisenior. Her har du altså ingenting å tape. Hvis du ikke finner billige billetter der, kan du i hvert fall bruke pengene du sparer til å reise. Har du hund selv, kan det være vanskelig å reise fra den, men som frivillig kan du bruke tid sammen med hunder uten å eie en selv. Dessuten er mange eldre i dag i svært god form, og har dermed mye å bidra med for eksempel som frivillig.

Bli hundelufter

For folk som verken har tid til eller mulighet til å ha hund, er det et godt tips å begynne som hundelufter. Når du tenker på ordet hundelufter ser du kanskje for deg ungdommer som gjør jobben for å tjene litt ekstra, men også godt voksne kan bli hundeluftere. Snakk med en organisasjon som leier ut hundeluftere eller spør venner og kjente om du får lufte hunden deres for dem. Mange setter pris på hjelp til dette, spesielt dersom de selv har en travel hverdag. Får du litt penger på jobben, kan de legges inn i feriebudsjettet.

Pass en hund når andre er på ferie

Kjenner du noen med hund, kan du også tilby deg å passe hunden deres i ferien. Dette forutsetter at du enten kan ha hunden hjemme hos deg, eller at du kan dra hjem til hundeeierne og passe hunden der. Mange foretrekker denne løsningen i stedet for kennel, spesielt dersom hunden er ekstra hjemmekjær. Det er en fordel om du kjenner hunden allerede, slik at den slipper å forholde seg til en ukjent når den allerede savner eierne sine.

Bli med på hundeutstilling

Mange som driver med hundeutstilling trenger hjelp til å frakte hunder og utstyr rundt fra sted til sted. Kanskje du kan bli med som hjelper, spesielt dersom du kjenner noen som har utstiillingshunder.