Bygg en luftegård til hunden

Hundehus er en nødvendighet når du har hund, og ofte går det helt greit å ha hunden i bånd utenfor hundehuset, så sant den får nok mosjon ellers. Men noen ganger skal hunden kanskje være ute alene ganske lenge, og da kan en luftegård være et godt alternativ. Luftegården kan gjerne bygges rundt hundehuset, slik at hunden har et lunt sted å hvile når den trenger det.

Er luftegård kostbart?

Du kan bygge luftegård i alle størrelser og prisklasser. Størrelsen og utformingen vil delvis avhenge av hundens størrelse og behov, men du må selvsagt også ta hensyn til størrelsen på tomten din. Prisen avhenger også av hvor mye av arbeidet du gjør selv, og hvor mye grunnarbeid som eventuelt må gjøres. Fordelene med en luftegård vil ofte veie mye tyngre enn eventuelle ulemper, for det er alltid fint å la hunden gå løs når den er ute. Med en luftegård, kan du både la hunden gå løs, og samtidig vite at den er trygg og at den ikke kan gjøre noe galt. Hvis du planlegger en stor luftegård, og trenger mye materialer, kan du besøke låne-penger.com og søke om et lån som dekker utgiftene.

Kan jeg bygge luftegård i en skråning?

Det er fullt mulig å bygge luftegård til hunden selv om du bor i en skråning. Men da må du tenke på at gjerdet er tilpasset skråningen, slik at hunden ikke kan hoppe over. Noen steder må du kanskje bygge litt høyere gjerde. Sjekk lånetilbud med låne-penger.com, slik at du slipper å bekymre deg om du går litt over budsjettet. Velger du å låne penger, i stedet for å spare, kommer du raskere i gang med arbeidet, og kan gi bestevennen din et nytt fristed innen kort tid. Du sparer heller opp penger senere, som du bruker til å betale tilbake lånet.

Hvis du velger å bygge hundegården i en skråning, er det lurt å plassere hundehuset på toppen av skråningen, slik at hunden har god utsikt når den ligger i huset. Ikke plasser hundehuset nederst i skråningen. Da kommer ikke hunden til å bruke det like mye.

Hvor stor bør hundegården være?

Store hunder trenger mer plass enn små hunder, og dersom det er flere hunder sammen, må hundegården tilpasses dette. Som hovedregel bør hundegården være minst 12 m2, for å sikre hunden gode bevegelsesmuligheter.

Det er lov å jukse litt

Du trenger ikke å bygge alt helt fra bunnen. Vil du spare tid og arbeid, kan du kjøpe ferdige hundegårder eller elementer som du selv kan sette sammen og tilpasse til tomten din. Velger du et byggesett, går det mye raskere å få opp selve gjerdet rundt hundegården, men det er likevel en del forarbeid som må gjøres for hundegården kan monteres. Finn gjerne gode tips eller videoer på nettet, og ta deg tid til å gjøre skikkelig arbeid når du først er i gang. Det vil gi deg en triveligere og mer holdbar luftegård til hunden.