Kan brystimplantater kombineres med livet som hundeeier?

Mange som har hund, eller som vurderer brystoperasjon, spør seg selv om livet med hund lar seg kombinere med brystimplantater. Spørsmålet burde heller være: Hvorfor skal det ikke fungere? Med dagens teknologi går prosessen lettere enn før. Motiva tilbyr brystimplantater laget med en unik teknologi som minimerer risiko for inflammasjon og relaterte komplikasjoner. Disse kan enkelt kombineres med en aktiv livsstil, også som hundeeier!

Er det trygt å trene etter en operasjon?

Hvis du har hund fra før og vurderer å operere brystene, kan du ta det helt med ro. Det kan hende du trenger hjelp med å lufte hunden en kort tid etter operasjonen, men innen kort tid er det ingenting i veien for å starte turene igjen. Faktisk er det anbefalt å komme seg på bena relativt raskt etter operasjonen for noen korte, lette turer. Dette er godt for sirkulasjonen og bidrar til å forhindre dannelsen av blodpropper. Omtrent to uker etter operasjonen kan man starte med tyngre kondisjonsøkter som fjellturer og å gå på tredemølle. Dette er et perfekt tidspunkt å ta de korte lufteturene med hunden til neste nivå, og bygge seg opp til langturer! Vær obs på at du fortsatt må vente med å løfte tungt.

Etter seks uker har de fleste pasienter kommet seg etter en brystoperasjon, og kan starte med vanlig trening – inkludert vektløfting. Dette er spesielt viktig dersom implantatet sitter under muskelen, siden muskelsammentrekninger legger press på implantatet.

Hvilket implantat bør jeg velge?

Hvilket implantat du bør velge, må diskuteres med kirurgen som skal utføre operasjonen. Det er mange hensyn å ta, blant annet anatomien din, dine personlige ønsker og mål, og hvor aktiv du er i hverdagen.

Hvis du lever en svært aktiv livsstil kan du bli rådet til ikke å velge implantat som ligger bak muskelen. Som nevnt vil muskelsammentrekninger legge press på implantatet, og dette gjelder særlig når man løfter tungt. Over tid kan dette føre til at implantatet flytter på seg eller blir misformet. På den andre side kan implantat bak muskelen være et godt valg dersom man for eksempel ikke driver med vekttrening.

Hva som vurderes som tung aktivitet varierer fra person til person. Dersom du har en hund og vurderer brystimplantater, bør du diskutere med legen din når han eller henne vurderer at du er i stand til å gå tur med hunden din igjen. Husk at det å være hundeeier innebærer mer arbeid enn kun lufteturene! Kroppen din må også tåle belastningen ved å plukke opp etter hunden, stelle og vaske den, og fôre den. Hvilken type hund du har vil selvsagt også spille inn i totalvurderingen som legen din må ta. Dette kan Motiva hjelpe deg med!