Sommerferie langs alpene

Har du noen gang tenkt på hvor mange valg man har når man skal legge sine ferieplaner? Før i tiden handlet det om hytta på fjellet, i skogen eller ved havet. I dag er verden så liten at man blir utslitt bare av å tenke over hvilke muligheter man har. Ikke er det særlig dyrt heller. Det blir også stadig mer populært å ta seg tid og råd til opplevelsesferier. For eksempel er alpene et meget spennende reisemål for sommerferien neste gang. Tør du ta sjansen på en helt annerledes ferie?

Å velge rett aktivitetsferie

Man skal passe seg for å agere på ren impuls når man tenker ferie. Spesielt hvis det dreier seg om aktivitetsferie. Mange har gått på en kjempesmell når de har sett på populære reisemål og lagt avgårde på en tur man verken var rett motivert for eller hadde de rette forutsetningene for å gjøre. Et godt tips må være å sørge for å ta en aktivitetsferie som passer ditt treningsmønster. Du bør ikke være direkte utrent for å dra på en aktivitetsferie i Alpene. Da kan det nok være at en sydenferie med aktiviteter som vannscooter og lignende passer deg bedre. Er du derimot i stand til å gå litt tur og mark, er en “trimferie” det rette for deg. Her handler det om å bruke hodet godt.

Flere tips å ta med seg

Når du først har bestemt deg for hvilken type aktivitetsferie du vil ha, så er rett bekledning det neste du må sørge for å ha. Alpene kan variere veldig i vær og vind og det er ekstremt viktig å huske på at man den ene dagen kan oppleve nydelig sol og den andre dagen snør det tett. Det gjelder å sjekke ut litt over alt, som på footway og andre sider som kan gi deg den type sko du trenger for lange vandringer. For vandringer blir det raskt en del av om man først bestemmer seg for det. En ting er iallefall sikkert – ingenting slår følelsen av å legge seg etter å ha vandret en hel dag, vel vitende om at dette er en type ferie man kan huske lenge.