Rolig nyttårsaften med hunden

Har du hund (eller katt for den saks skyld) har du antageligvis det samme problemet på hvert år på nyttårsaften. Så fort rakettene begynner å skytes opp blir hunden redd, engstelig og forvirret. Kanskje hunden bjeffer til den blir helt utslitt eller kanskje løper og gjemmer seg i full panikk? Ofte varer oppskytingen lenge. Mange steder kan man oppleve at naboene begynner å skyte opp noen av rakettene allerede klokken ni eller ti på kvelden. Selv om det er på sitt verste rundt midnatt kan det ofte fortsette en stund til, når noen har gjort et storinnkjøp på en rakettbutikk i Sverige. Dette kan selvfølgelig være veldig gøy for de stolte eierne av rakettene, men det er ikke alltid like hyggelig for våre firbente venner. Vi har ingen måter å fortelle hundene våre på at dette ikke er farlig, men det finnes allikevel tiltak man kan gjøre for å dempe frykten.

Å skjerme hunden

Om du har et hjem hvor det lar seg gjøre, kan du alltids la hunden din være et sted hvor rakettene høres mindre. Eventuelt hvor rakettene ikke kan sees gjennom vinduet. Du kan tilrettelegge en kjellerstue med mat, vann og noe mykt å ligge på. Ha gardinene trukket for og det kan bli et hyggeligere sted for hunden å være. Det er i hvert fall et bedre alternativ enn en stue over bakken med store og åpne vinduer. Det er allikevel ikke sikkert at du har et rom som dette. Dessuten kan det være ekstra skummelt for hunden å være alene der nede, om du har gjester oppe i stuen. Hva om du ikke skal være hjemme på nyttårsaften? Det føles kanskje litt feil å dope ned hunden sin, men i visse tilfeller kan det være det beste for alle. Spesielt siden dette tross alt bare er en gang i året. Men pass på å gi hunden din medisiner fra veterinæren din og ikke reseptbelakte medisiner som er ment for mennesker. På denne måten kan du sørge for at hunden din får slappe av eller til og med sove seg gjennom rakettene.

Skap en god første nyttårsdag

Kanskje du får litt dårlig samvittighet av å måtte enten dope ned hunden din eller utsette den for en kveld full av panikk og forvirring? Spesielt om du selv skyter opp raketter hjemme i hagen på nyttårsaften og bidrar til bråket. Det har du allikevel ingen grunn til. Om du følger noen av tipsene over, vil hunden få det mye bedre. Selv om det virker ganske dramatisk der og da er det heldigvis fort glemt. Hunden din vil fortsatt være like glad i deg etterpå. Kanskje dere kan gå en ekstra lang tur sammen den første januar for starte det nye året med en sunn og fin livsstil? Med noen gode og behagelige klær fra fritidsfabriken.no kan en rastløs hund fra dagen før, bli til en fin tur for dere begge. Det blir dessuten mye nytt å lukte på for hunden din dagen etter! Kanskje rakettene ikke lenger er like skumle når de ligger på bakken?