Klar for luftetur

Hunden trenger daglige lufteturer uansett vær og årstid. Det er selvsagt både fint og morsomt å lufte hunden om sommeren, men våte høstkvelder og kalde vinterdager er det kanskje mer utfordrende å komme seg ut både for tobeinte og firbeinte. Men mosjon må til, og lufteturen med hunden er en fin anledning til å bevege seg og få frisk luft. Men husk å tenke litt på synlighet og temperatur-utfordringer.

Synlighet i trafikken

Så sant du ikke bor langt ute på landet, og har skogsveier du kan bruke på lufteturen, ender du kanskje opp på en trafikkert vei. Da er det viktig at både du og hunden er godt synlige for bilister. Heldigvis er det lett å finne både refleks og sikkerhetslys som gjør hunden synlig i mørket. Dette er en billig investering, og også en god forsikring dersom hunden skulle stikke av og komme seg ut på veien. En synlig hund har mye mindre risiko for å bli påkjørt.

Kalde hundekropper

Det er lett å tenke at hunden har pels, og derfor ikke fryser, men det er faktisk ikke alle hunderaser som tåler kulde like godt. Da kan det være greit å kjøpe et [dekken:https://www.ilovedogs.no/categories/hundeklr} eller en hundejakke. Det finnes selvsagt også regnjakker for hunden, som gjør at den slipper å bli gjennomvåt hvis det er vått ute.

Såre hundeføtter

Is, strøsand og veisalt kan dessuten være veldig hardt til hundepotene. Hunden kan få sår på føttene, eller oppleve svie og ubehag. Derfor kan det være lurt med gode hundesokker eller hundesko.

Vintervarmt hundehus

Mange hunder er ute hele eller deler av dagen, og om vinteren trengs det derfor et skikkelig solid hundehus. Du kan bygge et selv, eller kjøpe et ferdig hus. Uansett hva du velger, bør huset være skikkelig isolert for å tåle norsk vintervær, og du kan gjerne sørge for et godt teppe i bunnen.Hvis hundene sover inne, trenger den kanskje sin egen hundeseng eller et hundeteppe å ligge på. Ja, det koster penger å kjøpe alt utstyret som en hund trenger, men mye av det du trenger er engangsinvesteringer. Hvis du vil kjøpe et ferdig hundehus, kan et forbrukslån gjøre det lettere å dekke kostnaden. Da får du muligheten til å betale beløpet over tid, i stedet for å legge ut mange tusen kroner på en gang.

Tren jevnlig med hunden

Ikke bruk vinteren som en unnskyldning for at du og hunden skal late dere. Gå på tur hver dag, og løp gjerne litt for å holde dere i form. Både hunden og eieren har godt at mosjon om vinteren, og både trening, dagslys og frisk luft bidrar til å forhindre vinterdepresjoner hos mennesker. Kanskje det samme gjelder for hunder. Det skader i hvert fall ikke å holde seg aktiv hele året.