Finn den perfekte hunden for deg

Det eksisterer tusenvis av hunderaser. Mange vet hva slags hund de ønsker seg allerede når de er små, men det gjelder ikke alle. Spesielt for de som har liten eller ingen erfaring med hunder, fordi de har ikke sett alle man kan velge mellom. Andre har ingen spesifikke krav, og leter etter en hund som ligner på seg selv. Til syvende og sist er det forskjellige faktorer som hjelper deg mot ditt framtidige valg, og derfor vil vi hjelpe deg med å finne den perfekte hunden.

Tenk på gamle minner

Har familien eller naboen din hatt en hund før, og likte du den? Hvis du likte den, kan det være naturlig å finne en lik eller lignende hunderase. Husker du en negativ opplevelse med en spesifikk hunderase, kan det være at du ønsker å unngå den. Har du noen morsomme minner av en hund fra et kjent tv-program eller en hundemaskot, forsøk å husk fargene og størrelsen til hunden, og dra inspirasjon fra den! Vi har alle gode og dårlige minner og opplevelser i livene våre, og en hund kan ha vært involvert.

Gå for de populære hunderasene

Hvis noen spør deg om du foretrekker Ralph Lauren eller et ukjent klesmerke, er svaret nærmest en selvfølge. Mennesker er veldig glad i hva de er allerede kjent med, og det som er populært, er populært av en grunn. Kanskje er de hyppigst forekommende hunderaser i Norge, som for eksempel Border Collie eller Schæferhund, sett på som “kjedelig” og “for vanlig”, men det burde ikke stoppe deg fra å velge en slik hund.

Spør venner og familie

Når du ikke vet hvilken hunderase du burde velge er råd fra venner og familie ofte hjelpsomt. Det kan være at de har mer kunnskap eller en annen erfaring når det gjelder hunder, som kan være en fordel å lære om. Kanskje skaffer du ikke en hund for bare deg selv, men muligens barna dine også, og da burde deres mening også bli hørt.

Adopsjon av hund

Det er alltid hunder på kennelen som søker et nytt hjem og en ny eier. Du bør være obs på at disse hundene ofte blir adoptert bort fordi de tidligere eierne har ikke nok tid til å ta vare på dem. Dette gjelder absolutt ikke alle, men det er ikke helt uvanlig for noen av hundene å ha en sykdom fra før av. Hvis du velger å adoptere en slik hund må du være klar for å bruke mer tid til å stelle den. Belønningen for å gjøre dette er uansett ikke verdt å sammenligne med tiden du bruker, for du har fått en ny bestevenn hos hunden din for alltid. Adopsjon av en hund fra noen nærme, eller av en bekjent, er også verdt å sjekke ut.