Hunden sine sanser

 

Hva er spesielt med hundens sanser?

Når det kommer til hundens syn så kan hunden se mange færre farger enn det vi mennesker kan. Hovedsaklig så har hunden mindre fargefølsomme pigmenter i øynene enn vi har. Hovedgrunnen også til at hunden har mindre følsomt syn enn oss er at den ikke behøver det. Hunder er rovdyr og har gjennom historien hatt en ekstremt sterk luktesans. Dette gjør dem istand til å lukte bytte og andre hunder og mennesker på meget lang avstand. Hunder er også fullt istand til å følge et spor og finne ut retningen av dette sporet. Den kan dessuten også oppfatte bevegelser bedre enn oss og de kan se detaljer på dem som farer forbi dem. Hunder kommuniserer rett og slett gjennom lukt og feromoner,såkalte signalstoffer. De kommuniserer gjennom feromoner både for å fastsette hvor i brunstsyklusen en tispe er men også for å kunne skille og identifisere andre individer. Designet på snuten dens gjør at luktmolekylene kommer rett inn i nesen til hunden.

Smakssansen dens derimot er ikke blitt forsket på noe særlig men det vi vet som mennesker er at hunden ikke er like glad i søtsaker som det vi mennesker er.

Når det kommer til hundens hørsel så kan hunden oppfatte lyder opptil 35.000 hertz. Dette er mye lysere lyder enn det som vi mennesker har mulighet til å høre med vår egen hørsel.

Hunder er dessuten veldig gode også på å finne ut av hvilken retning en lyd kommer fra men de er ikke like gode på dette som oss mennesker.

Hunders værhår vil merke nyanser og bevegelser i luften og berøring. Dette vil utfylle hundenes andre sanser og gjøre sanseapparatet dens komplett.