Bestemmelser ifølge Hundeloven i Norge

 

Hva går hundeloven ut på?

Hundeloven trådte i kraft første januar 2014. Her samles alle lover og bestemmelser rundt hundehold. Hundeloven skal beskytte innbyggerne her i landet mot å bli bitt og ellers skadet av hunder. Hundeloven gir myndighetene også retten til å frata dem som har unnlatt å følge tips og pålegg fra politiet. Eksempelvis kan nevnes hundeeiere som har latt hunden sin delta i hundekamper eller der hunder har angrepet enten voksne eller barn.

Hundeeiere som bryter hundeloven skal sitte i fengsel opptil 6 måneder av gangen. I loven nevnes det blant annet at det er forbudt å ha eller innføre eller avle opp amerikansk staffordshire terrier, pitbullterrier, dogo argentino blant andre. Farlige hunder vil også si hunder som er en miks mellom hund og ulv og da kan nevnes særskilt Tsjekkoslovakisk ulvehund som en av de farligste hundene.

Om ulv er blitt blandet i ulike hunderaser så er det rett og slett strengt forbudt ifølge hundeloven å innføre, avle og holde slike hunder eller hunder som kan være etterkommere av denne rasen her.